Κάντε κράτηση

Φαράγγια

Ο ταξιδιώτης του Ρεθύμνου μπορεί να επισκεφτεί τα ακόλουθα φαράγγια: το φαράγγι των Πρασσών που καταλήγει στον Πλατανιά στη βόρεια παραλία ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, το Αρκαδιώτικο, των Βεδέρων, των Μύλων και άλλα μικρότερα.

Αναλυτικότερα :

  • Το φαράγγι των Μύλων, ένας πανεύκολος περίπατος διάρκειας 1 ώρας σε ένα καταπράσινο φαράγγι κοντά στο Ρέθυμνο. Το φαράγγι ξεκινάει από το Χρομοναστήρι και καταλήγει στο Ξηρό Χωριό. Μέσα στο φαράγγι ρέει ένα μικρό ποτάμι ενώ υπάρχει και το ομώνυμο εγκαταλειμμένο χωριό, όπου μπορεί κανείς να δει τα ερείπια του παραδοσιακού χωριού και να εξετάσει την αρχιτεκτονική των εγκαταλειμμένων σπιτιών του, τις σπηλιές και τις εκκλησίες. Κοντά στους Μύλους υπάρχει η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.
  • Το Πρασσανό φαράγγι που ξεκινά νότια του χωριού Πρασσές προσφέρει μια τρίωρη διαδρομή μέσα από εντυπωσιακά τοιχώματα βράχων και μερικές σχετικά δύσβατες προσπελάσεις που κάνουν το πέρασμά του εξαιρετικά ενδιαφέρον. Καταλήγει στον Πλατανιά στη βόρεια παραλία ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου.

Πηγή: Ιστοχώρος Δήμου Ρεθύμνου

Hosted & Maintained by WEBMAN